Vilka glas vill du ha i dina bågar?

Klarglas, solglas eller glas som mörknar när det ljusnar?
Ja, idag har du valfriheten att få dina glas med olika egenskaper. Välj mellan klarglas, solglas eller varför inte slå två flugor i en smäll och ta ett färgskiftande glas som är klart inomhus och mörkt utomhus. Vad du föredrar beror helt på dina behov och din livsstil.

Efter en grundlig syn- och ögonundersökning presenterar vi olika förslag som kan passa dig. Sedan är det du som väljer utifrån dina behov, livsstil och plånbok. Vi har allt från enklare glas till glas med avancerade slipningar som ger en synkomfort utöver det vanliga.

Kanske önskar du även att få ett par solglasögon med styrka? eller varför inte ett par glasögon anpassade för bilkörning?

LÄS MER om våra glas och ytbehandlingar

Använder du glasögon i arbetet?

Terminalglasögon - Arbetsglasögon - Skyddsglasögon
Visster du att det i vissa fall är arbetsgivarens skyldighet att tillhandahålla sina arbetstagare synundersökning och arbetsanpassade glasögon.

LÄS MER om arbetsglasögon och hur du går till väga för att ansöka hos din arbetsgivare.

Solglasögon för alla

Välj det solskydd som passar dig bäst!Nu är det dags att passa på att njuta lite extra mycket av solens härliga strålar. Strålar som vi bör njuta av på ett säkert sätt.I våra butiker finner du ett brett utbud av solglasögon. Sportigt, klassiskt och retro är några av de många stilar som vi ser idag.

Det finns också flera olika sorters glas med olika egenskaper som du kan välja mellan för att skydda ögonen mot solen.Solglas med eller utan styrka, färgskiftande glas eller helt enkelt klarglas med hundraprocentigt UV-skydd.Vilket du väljer beror helt och hållet på vad som passar dig bäst.Det viktiga är att du väljer att skydda dina ögon!

Polariserande glas
Rör du dig mycket ute i starkt reflekterande soljus så är polarisernade glas något för dig. De tar bort blänket från solstrålarnas reflexer som uppkommer vid vatten eller snö. Så är du mycket ute på sjön, vistas utomhus eller åker skidor är det här glasen för dig. Dessa glas är även bra för dig som är extra ljuskänslig.

Fitover
Är du bärare av glasögon kan fitovers vara någonting för dig. Du får då ett par bekväma, lätta och polariserande solglasögon som du sätter utanpå dina befintliga bågar. En enkel och smidig lösning. Fitovers finns i olika modeller, storlekar och färger.

Färgskiftande glas
Med färgskiftande glas i bågen har du hela tiden ett bekvämt seende, oavsett om du är inomhus eller utomhus. Ett färgskiftande glas är inte ett solglas utan ett komfortglas som ändrar färg efter ljusförhållandena.
Glasen är klara inomhus och när det är kväll. Går du ut dagtid så får de snabbt en färgad ton som gör att du slipper bli bländad. Tänk dock på att de färgskiftande glasen inte mörknar när du sitter i bilen eller när temperaturen stiger över plus 30 grader.

Solglasögon med styrka
För alla er med synfel, kanske inte just vanliga solglas är den bästa lösningen. Då är solglas med din egen styrka ett alternativ. Perfekta för ett aktivt liv. Med solglasögon med styrka så får du så mycket mer frihet i livet!